svemirko

Svemirko

Main Stage

svemirko_veca

Mi smo bend, ali samo jedan lik radi glazbu. Nama je to kao kul, al ono, lik uopće ne konta neke stvari.

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova elektična skupina predvođena Markom Vukovićem uz pomoć pratećeg sastava kojeg čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava savremene pop glazbe Balkana.

Koncerti su ipak Svemirkova aktualnost, a ova skupina ostvariće sve vaše niskotalasne i sintetizatorske snove. Na krilima debitantskog albuma „Vanilija“ Svemirko je u relativno kratko vreme pridobio izrazitu naklonost publike zemalja koje nastanjuju Južni Sloveni, kao i odobravanje te pohvale od strane kritike.

Upravo tamo gde prvi završava, drugi po redu studijski album „Tunguzija“ nastavlja, a donosi upravo fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove. Od severa do juga, od zapada do istoka, odsviravši pozamašan broj koncerata poslednjih godinu i kusur dana, Svemirko opravdava poverenje koje mu njegova publika daje, a za budućnost sprema nove koncertei nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvek neizmišljen pogon, ravno izkosmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svesti.

Svemirko vam dajetajne svemira na dlanu, izbor je na vama.