stereobanana2

Stereo Banana

Main Stage

stereobanana_veca

članoviMarko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus

Stereo Banana je rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog kungfuzija i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu da dobiju barem pasus.

Intergalaktička kaznena ekspedicija Stereo Banana, koju čine Nemus i Naopak, je pre četiri proleća izbacila svoj debi album pod nazivom naziv „Šijemo sambu“ i u muzičku orbitu ih je lansirao singl „Da li vi masturbirate pred grad?“.

Prvog dana jeseni 2015. godine izašao je njihov drugi album pod imenom „Munje nebjeske“.Njemu je prethodio singl „Melem”, koji je završio na prvom mestu MTV liste “Domaćica”.Sa albuma “Munje Nebjeske”, najviše ih je proslavila pesma “Nemoj da znojiš tehniku”, zbogkoje su u štampi stekli epitet “domaćih Chemical Brothers”.Spot za ovu pesmu, koju je kao i većinu njihovih video uradaka režirao i montirao Miša Ignjatović,dobitnik je nagrade za najbolju montažu na ovogodišnjem Split Spot festivalu.

Eksplozivni niški dvojac gruva već duži niz godina, a samo prošle godine su nastupali na brojnimfestivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Regius , BelgradeBeerFest…Za ovu godinu planiran je izlazak nove ploče čija izrada je u toku…