rambo

Rambo Amadeus

Main Stage

rambo_veca

vokaliRambo Amadeus (World Kilo Tzar)

gitaristaRambo Amadeus (World Kilo Tzar)

basistaMiroslav Tovirac

bubnjarIgor Malešević

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus je crnogorski kompozitor, tekstopisac, gitarista i pevač koji upotrebljava  dosta različitih žanrova kao što su džez, rok, hip-hop, dram end bejs. Do sada, iza sebe ima 16 albuma. Stil njegovih pesama  se ogleda u satiričnim lajv nastupima koji su kombinacija muzike i  humora, često prikazujući satiru o lokalnim političarima, ljudskoj prirodi i filozofiji. Improvizacija i nadrealizam su sastavni deo njegovog karaktera, a njegovi nastupi  su uvek drugačiji i nije čudno videti i razne predmete koje koristi kao instrumente- usisivači, bušilice i mešalice za beton.

Na jugoslovenskoj muzičkoj sceni Rambo se pojavio s albumom „O tugo jesenja“ koji je se ubrzo dokazao kao hit na našoj sceni. Album je mešavina tradicionalne folk muzike sa dodatkom roka,opere i već utvrđenih rokenrol standarda i rifova, sadržeći absurdne i satirične tekstove, što se primećuje u pesmama “Vanzemaljac”, “Fala ti majko”, “Životinjo mikroskopska”, “Pilot Babo” i druge.

Za svoj rad osvojio je brojne nagrade. Osvojio je “Sterijinu nagradu” 1994. za njegovu predstavu “Lažni car Šćepan Mali”; 1996. godine dobio je nagradu za literarni doprinos u oblasti estrade na „Domanovićevim danima satire“.„Saatchi & Saatchi“ za najbolju radio reklamu, te Zlatnu ružu Montrea u kategoriji „najbolji Copyright”. Predstavljao je 2012. Crnu Goru na Evroviziji sa satiričnom pesmom “Euro Neuro”.