lostpropelleros

Lost Propeleros

Main Stage

lostpropelleros

Bend „Lost Propelleros“ zvanično je osnovan 22. decembra 1999. godine, iako kao sastav postoje od 1997. godine kada su prvi put nastupili pod tim imenom u novosadskom NS Time klubu. Bend je u početku bio koncipiran kao eksperimentalni rok projekat prepun improvizacija, novih ritmova i šaljivih tekstova. Vremenom se došlo do ideje da ska i rege ritmovi prošarani kvalitetnim stihom mogu zadovoljiti ne samo tinejdžere, već i stariju publiku.

Uspešno su promovisali svoju muziku na turneji po Sloveniji sa holandskim ska bendom „Lets Quit“ (Ljubljana, Metelkova Gala Hala; Trbovlje, Dom Svobode). Zapažene nastupe bend je imao tokom promocije kompilacije „Ska factor positive“ u Ormožu, koncert u Zagrebu (KSET), u Rijeci (u klubu Big Rock Mama), u Kopru (Slovenija), „This is ska“ festivalu u Wasserburg Rosslau (Nemačka). Nastupali su i sa bavarskom ska atrakcijom „Bluekilla“ kao i sa legendarnim ska bendom „The Toasters“.

Lost Propellerosi imaju jedan kućni demo snimak iz 2000. godine sa četiri numere, snimak iz studija „Vilenjak“ (2001. godine) sa dve numere, snimak iz studija Radio Novog Sada sa tri numere, materijal za album sa jedanaest pesama snimljen u studiju „Adam“ u Sremskoj Kamenici i jedan demo snimak jedne numere iz studija „KIT“ (2003.godine). Zvanična izdanja na kojima se može pronaći muzika Lost Propelleros benda su: kompilacija „Rock city Novi Sad“ u izdanju „Slušaj najglasnije“ (Hrvatska), „Asfalt u krvi“ u izdanju „Dobro Jutro Beograde“ (Beograd), „Ska factor positive“ u izdanju „Ohoho Records“ (Slovenija), kompilacija „Skannibal party“ u izdanju „Mad Butcher Records“ (Nemačka), 2 pesme za Fudbalski klub „Vojvodina“, „Novosadska punk verzija“ u izdanju SKC NS (Novi Sad), „United Colors Of Ska 4.0“ u izdanju „Pork Pie Records“ (Nemačka).

Prvi zvanični album pod nazivom „Zaigraj ovu igru“ izašao je 2005. godine u produkciji „Radija 021“ i u izdanju „Multimedia Recordsa.