dlm

Deca Loših Muzičara

Main Stage

dlm_veca

Grupa Deca Loših Muzičara je počela sa radom 1988. godine, a osnovali su je gitarista Jova Jović, pevač Aleksandar Siljanovski Silja, saksofonista Vladan Miljković Milje, bubnjar ZoranMilivojević Mikac, basista Zoran Živković i trubači Đorđe Anđelić Kića i Ivan Blagojević Uške.Jedno vreme sa njima je svirao saksofonista Dušan Petrović koji je zatim prešao u sastav Plejboj, a po Ušketovom odlasku priključio im se trubač Bora Veličković. Grupa je pobedila na poslednjem Omladinskom festivalu u Subotici 1990. godine, a njihova pesma “Doživotno osuđen na ljubav” objavljena je na ploči sa festivala.

Debi LP “Dobar dan” snimili su u produkciji Vlade Žeželja početkom 1992. godine, ali im se ploča pojavila tek godinu dana kasnije. Pod uticajem novijeg američkog zvuka, obojenog dominantnom duvačkom sekcijom, nastale su efektne numere koje su dale pečat njihovoj muzici.

Muzika koju su uradili za pozorišnu predstavu „Virus“ pisca i reditelja Dušana Kovačevića, objavljena je na istoimenom disku. Uz pesme „Ljubav“ i „Dezodorans“, ostatak materijala čine instrumentali i obrada klasične teme „Bolero“ Morisa Ravela. Glumac Ivan Jevtović, glavni junak predstave, gostovao je kao pevač u temi „Ljubav“. Deca Loših Muzičara su 1998. godine uradili muziku za pozorišnu predstavu „Kraljević Marko“ Siniše Kovačevića. U predstavi su nastupali uživo i tumačili manje uloge.

Danas, nakon 32 godine i 4 studijska albuma, vreme nije uspelo da promeni njihov kvalitet, energiju i njihov poseban zvuk.