BVANA I NEZNANI LUDACI

Main Stage – Subota 14. avgust

avatars-000049222696-2fdr6n-t500x500

Bvana iz Lagune (Nikola Ćosić) beogradski reper, karijeru je započeo u novobeogradskim blokovima 2000- te godine kao clan grupe LNG (Litle Nasty Gremlins) sa kojom je aktivno učestvovao u demo organizaciji “Borba protiv shunda” .


Po rasformiravanju grupe LNG, Bvana započinje solo karijeru objavljivanjem pesme “Ja sam Bvana” u isto vreme počinje aktivno da sarađuje sa Juiceom, što je dovelo i do pojavljivanja na Juice-ovom debi izdanju “ Hip Hopium Vol.1” , u isto vreme započinje i saradnju sa 43-23 ekipom koja što preko izdanja, što kroz nastupe traje i dan-danas.
U tom periodu Bvana započinje i snimanje svog debi albuma “Ko je krao jogurt” na kom jasno definiše svoj nadaleko poznati “najhajkrejzi” stil rap-a, intoksinirajucu kombinaciju lakih opijata, specifičnog humora i novog beogradskog slenga.


Pre nego što je album objavljen, Bvana 2004. godine odlazi u Amreiku radi daljeg školovanja što uzrokuje pauzu u njegovom radu dugu 3 godine. Po povratku u Srbiju 2006. godine Bvana konačno objavljuje “Ko je krao jogurt’’ kao i svoj prvi video za singl “Rimujem i Kradem” kao predizdanje za sledeći album.


Od samog početka karijere Bvanu je odlikovala sposobnost da sarađuje sa potpuno različitim reperima, a da pritom ni jednog trenutka ne ugrozi ili kompromituje sopstveni stil. Ta sposobnost je dovela do saradnje sa pank grupom “DRTINE” sa kojom je izbacio LIVE album 2010. Nakon nekoliko kadrovskih promena 2011. DRTINE evoluiraju u novi bend pod nazivom Bvana iz Lagune i Neznani Ludaci, sa kojim i danas nastupa.