Plejboj

Subota, 17. Avgust – Main Stage

Plejboj photo Aleksandar Brankovic (2)

Plejboj bend je nastao u Beogradu 1992. godine. Osnovali su ga Roman Goršek i Igor Perović, zajedno sa bubnjarem Miladinom Radivojevićem. Na prvom koncertu u KST-u im se priključuje i saksofonista Dusan Petrović i bend je dobio svoj konačni oblik i zvuk. Početkom 1993. snimaju prvi album “Sviraj dečko” za B92 izdavačku kuću i postaju prvo zvanično izdanje ove kasnije velike medijske kuće. Plejboji postaju najmlađi bend sa najviše nastupa uživo i sa najzanimljivijim spotovima i imidžom na domaćoj sceni. Koncerti uživo postaju njihov zaštitni znak i uz starije kolege prolaze najveće bine i koncertne dvorane u zemlji.

1995. godine nastupaju na Summertime jazz festival u Sava Centru. Izdaju prvi mini CD singl na našem tržištu, Znaj-Zajedno. Krajem godine rade muziku za film “Do koske” sa koga se izdvaja čuveni hit ”Kokane” za koji su snimili i komponovali muziku uz angažman repera iz benda Sunshine.

U sledećem periodu članovi benda ostaju u muzici i ponaosob se uspešno bave primenjenom i filmskom muzikom, muzikom za pozorište, reklame i TV serije. Nastupaju na svim velikim i vodećim regionalnim festivalima, dva puta EXIT main stage, Beer fest, Jelen live, Mixer festival, In Jacktion, itd. Tokom 2012. izdaju novi singl “Nemam vremena”, a potom “Daj nešto“ i 2016. “Nije Lako “.

Plejboji i danas važe za jedan od najboljih live bendova u našem regionu i zbog toga sviraju isključivo eksluzivno na lokacijama i mestima gde publika želi nesto novo, posebno i drugačije, a pre svega kvalitetnu i vrhunsku rok i fank živu svirku.